снимка БулфотоЦИК потвърди, че Демократична България“ остава без  листа с кандидат-депутати

...
снимка БулфотоЦИК потвърди, че Демократична България“ остава без  листа с кандидат-депутати
Коментари Харесай

ЦИК потвърди: Демократична България остава без листа за парламентарните избори в Стара Загора

снимка Булфото

ЦИК удостовери, че  " Демократична България “ остава без  листа с кандидат-депутати в Стара Загора.

От партията са показали документи без ръчни подписи, а единствено със сигнатури на електронен автограф. В изборния кодекс не е посочено потреблението на електронен автограф, аргументираха отхвърли си РИК-Стара Загора, съобщи през днешния ден.бг.

От обединяването внесоха тъжба против постановения отвод за регистрация. На днешното съвещание на ЦИК докладчикът по проблема Камелия Стоянова дефинира като резонни дадените от Районната комисия инструкции в хода на процедурата по регистрация на листата с претенденти. 

Стоянова акцентира, че в жалбата, подадена от лидера на листата на обединяването Атанас Славов, не се оспорва фактът, че забележките са поправени едвам след края на периода, който изтече в 17 ч. на 12 октомври.

" Считам, че решението на РИК-Стара Загора е вярно “, съобщи в ревюто си Камелия Стоянова, представена от БНР.

В хода на полемиката Цветозар Томов оспори претекстовете, с които районната изборна комисия е отхвърлиха регистрацията. При извършеното гласоподаване болшинството в ЦИК поддържа решението, с което се отхвърля регистрацията на кандидатската листа на " Демократична България “ в старозагорски изборен регион.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР